Iron Puki pred borbu za WBA titulu: Najbitniji meč moje karijere

Izvor: N1 / F.Z.

Najbolji profesionalni bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki boriće se 8. oktobra u Berlinu za evropsku tiutlu u elitnoj svjetskoj divziji WBA u kruzer kategoriju. Protivnik će mu biti Ukrajinac Roman Golovaščenko.

Puhalo ističe kako je spreman za veoma bitan meč.

“Nalazim se u završnoj fazi priprema. Još sedmicu radim akumulaciju, to su samo podražajni treninzi tek toliko da ostanem u kilaži i da sam aktivan”, rekao je Edin Puhalo.

Osvrnuo se i na protivnika, Romana Golovaščenka iz Ukrajine.

“Stvarno sam i ponosan i počastvovan što ću moći raditi borbu večeri u Berlinu. Tako je bilo i prošli put kada sam radio za IBO titulu koju sam osvojio. Ovaj put radim u WBA, također Evropsku titulu. Velika je i motivacija i želja da se što bolje predstavim. Za protivnika imam Ukrajinca, najboljeg protivnika do sada. U karijeri je bio IBF prvak Evrope i IBO kontinentalni prvak. Borio se i za titulu svjetskog prvaka WBO. Ovo je najvažniji meč u mojoj dosadašnjoj karijeri”, jasan je Puhalo.

Izvor: N1 / F.Z.
Izvor: N1 / F.Z.
Izvor: N1 / F.Z.
Izvor: N1 / F.Z.
Izvor: N1 / F.Z.
Izvor: N1 / F.Z.
Izvor: N1 / F.Z.
Izvor: N1 / F.Z.
Izvor: N1 / F.Z.
Izvor: N1 / F.Z.
Izvor: N1 / F.Z.

Osvrnuo se i na sama očekivanja od ove borbe.

“Očekivanja su kao i uvijek – pobjeda. Naporno sam radio. Ovo su jedne od najdužih priprema u mojoj karijeri i počeo sam raditi u maju. Trebao sam boksati 30. jula u Sjevernoj Makedoniji, ali pred samu borbu otac protivnika je preminuo i meč smo morali otkazati. Odmorio sam i odmah sam nastavio s pripremama. Doslovno sam iz priprema krenuo u priprema, već sam bio na 60%, odradio sam vrhunske pripreme i očekujem da se u najboljem svjetlu predstavim. Potrudit ću se da po prvi put u historiji BiH u naš grad Sarajevo donesem WBA pojas”, zaključio je Puhalo.

Meč je 8. oktobra u Berlinu, a meč Irona Pukija bit će glavni događaj večeri.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar