Iron Puki uspješno prošao vaganje u Berlinu uoči borbe za prvaka Evrope

Ostali sportovi 07. okt 202219:12
Izvor: Iron Puki

Najbolji bh. profesionalni bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, sutra će se boriti za titulu prvaka Evrope u elitnoj svjetskoj diviziji WBA, a danas je u Berlinu održano i službeno vaganje uoči meča.

Naš Puki je još jednom pokazao zavidnu formu, a na vaganju je imao tri kilograma više od svog sutrašnjeg protivnika Romana Golovaščenka.

Edin je imao 89,5, a ukrajinski bokser 86,3 kilograma pa su obojica prošli vagu za kruzer kategoriju.

Iron Puki

Puki je još jučer na konferenciji za medije izjavio da je Golovaščenko najbolji protivnik protiv kojeg će boksati u svojoj karijeri, ali da je vrijedno radio od maja ove godine i da se osjeća spremnim za novi izazov.

“Ovo je jedan od najvažnijih mečeva u mojoj dosadašnjoj karijeri iz razloga što ponovo boksam za evropsku titulu u jednoj od najjačih organizacija u profesionalnom boksu – WBA. Pored toga, imam najboljeg protivnika do sada, čovjeka koji je dva puta boksao za svjetskog prvaka i znam da neću imati nimalo lagan zadatak, ali sam naporno radio i od maja mjeseca do današnjeg dana sam proveo u kampu i trenažnom procesu. Nadam se da će sve to rezultirati uspjehom i da ću prvi put u historiji BiH osvojiti WBA titulu”, rekao je Puki.

Podsjetimo, borba između Pukija i Golovaščenka na programu je sutra u Berlinu s početkom oko 22:00 sata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar