Koljeno uništeno, Ngannoua čeka bar 9 mjeseci oporavka

Izvor: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Kamerunski MMA borac Francis Ngannou proteklog vikenda je odbranio pojas UFC šampiona pobedivši nekadašnjeg sparing-partnera Cyrila Ganea, a nakon borbe je otkrio da je nastupio sa povrijeđenim koljenom. Ngannouov menadžer Marquel Martin izjavio je da će "Predator“ biti podvrgnut operaciji zbog koje će se dugo oporavljati.

Enganu je pobijedio Ganea jednoglasnom odlukom sudija, pa sada ima omjer 17-3 u profesionalnim mečevima. 

“Koljeno je u dosta lošem stanju – medijalni ligament je pukao, a i prednji ukršteni je oštećen, morat će na operaciju koja će zahtjevati barem devet mjeseci oporavka. On će se operisati čim se vrati iz posjete rodnom Kamerunu. Zadivljen sam time koliko srce ima i koliko je otporan“, izjavio je menadžer Marquel Martin.

Francis Ngannou je nakon pobjede nad Ganeom izjavio da je koljeno povrijedio oko četiri sedmice pred borbu, ali da nije želio da odustaje.

Meč sa Ganeom bio je posljednji u Ngannouvom ugovoru sa UFC i ostaje da se vidi kakva je njegova budućnost u elitnoj promociji, budući da posljednjih mjeseci nije bio u dobrim odnosima sa rukovodstvom promocije na čelu sa Danom Whiteom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar