Mahir Beathouse prvi parabiciklista iz BiH na Svjetskom kupu

Ostali sportovi 15. maj. 202209:50 > 10:30
Podijeli:
Izvor: Mahir Sulejmanović

Bosanskohercegovački muzičar Mahir Sulejmanović postao je prvi parabiciklista iz Bosne Hercgeovine koji je nastupio na Svjetskom kupu.

Suljemanović je osvojio 23. mjesto u konkurenciji 40 takmičara na Svjetskom kupu u njemačkoh Elzachu, te navodi da nije ponosan na osvojeno mjesto, ali jeste što je nastupao pod zastavom Bosne i Hercegovine i predstavio svoju zemlju.

“Još sam pod dojmom trke. Ovo je slobodno mogu reći historijski trenutak da Bosna i Hercegovina prvi put nastupa u parabiciklizmu”,

Čestitke i podrška popularnom Beathousu stigle su i od najboljeg bh. bicikliste Vedada Karića.

“Bravo majstore, moraš biti ponosan i na rezultat obzirom kako se sve izdešavalo u veoma kratkom periodu. Uopšte ne sumnjam da ćeš u narednom periodu doći na postolje jer samim nevjerovatnim oporavkom si već na šampionskom tronu! Trebaš biti uzor svim ljudima, a ne samo sportistima” napisao je Karić.

Mahir Sulejmanović je aprila 2020. godine doživio tešku nesreću, kada je pao sa balkona  porodične kuće. Nakon toga krenuo je u proces rehabilitacije. Iako je nesreća ostavila teške zdravstvene posljedice, nešto više od dvije godine kasnije Sulejmanović je uspješno završio nastup na Svjetkom kupu u parabiciklizmu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar