Najbolji svjetski kajakaši i kanuisti odmjeravaju snagu na Vrbasu

Izvor: N1

Banjaluka je domaćin Svjetskog kupa u kajaku i kanuu, stotine mladića i djevojaka iz cijelog svijeta koji se bave ovim sportom danas su, a i sutra će se boriti za medalje. Kanjon Tijesno i rijeka Vrbas već su postali prepoznatljiva svjetska destinacija kada su u pitanju sportovi na divljim vodama.

Na brzacima i bukovima Vrbasa, u kanjonu Tijesno najbolji svjetski kajakaši i kanuisti odmjeravaju snagu u disciplinama sprint i spust. U trci za medalju je oko 300 učesnika iz 18 država sa četiri kontinenta.

“Dobro je svi su došli, to nam je prva utakmica poslije nekoliko godina tako da je ovo pregled da vidimo gdje stojimo i šta da napravimo kad se vratimo kući. Vrbasu smo bili više puta, ima ovdje stalno utakmica”, kazao je jedan takmičar iz Slovenije.

Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1

“Ovo je dobra rijeka, dobra je organizacija, mjesto je odlično”, kazao je Eliz iz Francuske.

“Ovo je predivno mjesto, kanjon je nevjerovatan i ovo je idealno mjesto za ovakvo takmičenje”, stiče Erik iz Austrije.

Dušan Mačkić najveća nada bh. reprezentacije

Reprezentacija Bosne i Hercegovine formirana je kajakšima iz Banjaluke, Zavidovića, Bihaća i Goražda. Najveće nade se polažu u Dušana Mačkića iz banjalučkog “Vrbasa”.

N1

“Na trci su višestruki svjetski prvaci, aktuelni svjetski i evropski šampion. Velika je čast kad imate tu 10-15 ljudi koji su u proteklih 10 godina osvajali medalje i da se ja takmičim sa njima i još da smo tu sa vremenom u sekundu do dvije razlike, to je za mene velika stvar”, kazao je Dušan Mačkić, KKK “Vrbas” Banjaluka.

Osim takmičenja u kanjonu tijesno, po prvi put se organizuje trka i u donjem toku Vrbasa, tačnije na teritoriji grada.

N1

“Sigurno će biti zanimljivo za ljude koji budu uz rijeku Vrbas, jer to se još nije dešavalo da ovaj nivo takmičenja se vozi u gradu i sigurno da ko god bude prisustvovao da će da uživa. Vidite i ovdje da je trka zanimljiva i svi su poslije dvije godine došli, što bi se žargonski reklo nabrijani”, istakao je organizator Nikola Stanković, predsjednik KKK “Vrbas”.

Više puta organizovana svjetska i evropska prvenstva i kupovi donijeli su ogromnoj promociji grada. Ove godine domaćini i takmičari iz KKK Vrbas nose i dresove sa zmijanskim vezom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar