Počeo drugi “Telemach children Speed Camp” počasni gost Ivica Kostelić

Podijeli:
Izvor: LOIC VENANCE / AFP

Danas je na olimpijskoj planini Bjelašnici počeo drugi "Telemach children Speed Camp" u organizaciji Skijaškog kluba Olimpik.

Počasni gost kampa ove godine je proslavljeni hrvatski skijaš Ivica Kostelić, koji će svoj znanje iskoristiti kako bi ga prenio polaznicima kampa.

“Hvala vam na toploj dobrodošlici, drago mi je što sam tu s vama na Bjelašnici i što ćemo se družiti idućih dana. Već sam ranije imao saradnju sa sarajevskim klubovima i drago mi je da nastavljamo ovu saradnju. Ova ideja je jedinstvena i jako mi se sviđa jer se bavi brzim disciplinama koje su inače zapostavljene. Siguran sam da će učesnici imati priliku naučiti što je potrebno i da će pokazati dobre vještine na stazi. Veselim se radu i hvala još jednom”, rekao je bivši Hrvatski skijaš.

Na press konferenciji na kojoj je Speed Camp i otvoren prisutni su bili i bivši olimpijci Bosne i Hercegovine, kao i generalni direktor Telemacha, najvećeg sponzora campa.

“Već drugu godinu zaredom pokrovitelji smo međunarodnog skijaškog kampa za djecu koji ima za cilj profesionalno usmjeriti mlade skijaše i usavršiti njihove vještine u skijanju. Prepoznali smo značaj ovog događaja i ponosno ističemo da je već sada prerastao u ozbiljnu manifestaciju koja okuplja vrhunske profesionalce. Za postizanje velikih uspjeha u životu nije dovoljna samo jedna vještina i talenat. Potreban je dugogodišnji rad, trud i zalaganje”, rekao je Admir Drinić, generalni direktor kompanije Telemach.

Ozbiljna manifestacija

“Telemach Children Speed Camp prerasta u ozbiljnu manifestaciju i sportske ličnosti i imena koja sjede ovdje danas sa mnom i koji će raditi s učesnicima dokazuju kvalitetu i ozbiljnost ovog programa. Drago mi je da nam se konačno, fizički ove godine pridružio Ivica Kostelić koji je bio i koji će ostati dio ove lijepe priče. Zahvaljujem se i učesnicima koji su s nama i posebno učesnicima iz drugi zemalja zbog kojih ovaj kamp ima status međunarodnog. Slijede nam četiri fantastična dana”, rekao je predsjednik Ski kluba Olimpic Edin Durić.

Kako bi polaznicima Campa bilo još zanimljivije dok uče od najboljih trenera koje je regija mogla okupiti, polaznicima će posljednjeg dana biti organizovana utrka u disciplini “Super-G”, a dodjela medalja bit će organizovana u 12:30h.

Telemach Children Speed Camp će trajati do 4. marta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar