Počeo Evropski džudo kup za seniore, Cerić predvodi reprezentaciju BiH

Izvor: JSBiH

Borbama u konkunreciji muškaraca do 60 i 66 kilograma počeo je Evropski džudo kup za seniore Sarajevo 2022, dvodnevno takmičenje koje se održava u dvorani Arena Hills na Ilidži.

Na turniru kojeg već tradicionalno s mnogo uspjeha, uz brojne druge, organizuje Judo savez Bosne i Hercegovine, nastupit će 237 takmičara (150 muškaraca i 87 žena) iz 27 zemalja sa četiri kontinenta.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine predvodit će naša najbolja džudistkinja Larisa Cerić, a osim nje boje naše zemlje u ženskoj konkurenciji branit će Narin Handan (-48 kg), Mila Petrović (-52 kg), Anđela Samardžić (-57 kg), Tamara Đukić (-57 kg) i Marija Šukić (-78 kg).

Muški dio tima uz Tonija Miletića, koji je se na posljednjem Sarajevo Openu održanom u februaru ove godine okitio bronzanom medaljom, čine Ahmed Mulalić (-60 kg), Ali Handan (-60 kg), Domagoj Pusić (-73 kg), Darko Topalović (-73 kg), Petar Škrba (-73 kg), Vuka Divljan (-73 kg), Mustafa Hebib (-81 kg), Srđan Ajvaz (-90 kg) i Vasilije Vujičić (+100 kg).

Izvlačenje takmičarskih parova održano je u petak navečer pod nadzorom Branislava Crnogorca, člana Sportske komisije EJU-a i predsjednika JS BiH.

Prvog dana Evropskog Judo kupa na tatami će izaći džudistkinje u konkurenciji do -48, -52, -57 i -63 kg, te džudisti u kategorijama -60, -66 i -73 kg.

Prvi dan takmičenja počeo je u 9 sati, dok je svečano otvaranje na programu od 16 sati. Finalni blok i borbe za medalje, koji će oba dana u direktno prenositi TV SA, na programu su nakon svečanog otvaranja.

 

Komentari

Vaš komentar