Pokrenut disciplinski postupak protiv RK Crvena Zvezda zbog skandiranja navijača

Ostali sportovi 12. okt. 202117:51 > 18:27
Podijeli:
Izvor: RK Novi Pazar

Rukovodstvo srpske rukometne ARKUS lige pokrenuće tokom dana disciplinski postupak protiv Crvene zvezde zbog incidenata navijača tokom utakmice protiv Novog Pazara u domaćem prvenstvu.

Rukovodstvo lige navelo je da je pažljivo i profesionalno analiziralo snimke i izvještaje sa utakmice Zvezde i Novog Pazara, odigrane u nedjelju u Beogradu, tokom koje su domaći navijači na nacionalnoj osnovi vrijedjali gostujući klub.

Navijači Zvezde su istakli uvredljiv transparent i uzvikivali šovinističke parole, poslije čega je Novi Pazar najavio mogućnost istupanja iz lige.

“Protiv organizatora će u toku dana biti pokrenut disciplinski postupak, u skladu sa Disciplinskim pravilnikom RSS, a nakon toga će biti izrečene odgovarajuće disciplinske kazne”, navodi se u saopštenju koje je potpisao direktor ARKUS lige Milorad Šolević.

On je izrazio žaljenje zbog incidenta i osudio postupak navijača.

“Želim da napomenem ono što je jasno široj javnosti – incident koji se dogodio nema nikakve veze ni sa rukometom, a ni sa sportom. Izražavam veliko žaljenje zbog nemilog incidenta i ujedno ističem da se ARKUS liga zalaže za poštovanje nacionalnih, verskih i političkih različitosti, te u skladu sa tim najoštrije osudjujem svaki postupak koji je u suprotnosti sa navedenim načelima”, naveo je Šolević.

U saopštenju se navodi da je navijanje do 40. minuta utakmice bilo u sportskom i fer-plej duhu, a da se u 40. minutu sa tribina čulo neprimjereno skandiranje, kada su navijači razvili i uvredljive transparente.

Delegat je privremeno prekinuo utakmicu i tražio da se odmah uklone transparenti uz upozorenje da će se, ukoliko se isti ili sličan incident ponovi,  nastavak utakmice igrati bez prisustva publike, čime je, kako se navodi, preduzeo sve mehanizme koji su mu bili na raspolaganju da se utakmica završi sportski.

Nakon uklanjanja spornih transparenata, utakmica je nastavljena, a navijanje je bilo fer i sportski do kraja, dodaje se u saopštenju.

Rukometni klub Crvena zvezda naveo je u ponedjeljak da je uradio sve kako bi organizovao utakmicu na pravi način, kao i da nijedan član gostujećeg kluba nije bio ugrožen.

Zvezda je takodje izrazila žaljenje zbog situacije, ali je navela da niko nigdje ne može da utiče na skandiranje navijača.

 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar