Poruka šampionke Bosancima i Hercegovcima

Ostali sportovi 17. avg 202221:53 > 21:5811 komentara
Podijeli:
Izvor: Lana Pudar (REUTERS/Antonio Bronic)

Damir Đedović, predsjednik Kluba vodenih sportova Orka i trener Lane Pudar, zahvalio se večeras na ogromnoj podršci i ljubavi koji su Bosanci i Hercegovci ovih dana slali najboljoj bh. plivačici.

Pudar se u srijedu upisala zlatnim slovima u historiju bh. plivanja osvojivši zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu koje se održava u Rimu.

Njen trener je kazao kako zbog obaveza nisu u mogućnosti da odgovore na broje pozive, ali da će nakon povratka u Mostaru, u subotu, održati medijsku konferenciju.

“Lana čim dođe u Mostar ide na odmor. Mi smo od februara bez ijednog slobodnog dana. Hvala vam na razumijevanju jer poslije ovako napornog perioda potreban je odmor”, istakao je Đedović.

Mostarska sirena Lana Pudar iz Rima je poslala pozdrav svim Bosancima i Hercegovcima, a posebno njenim Mostarcima.

“Jako sam ponosna i sretna zbog ovog uspjeha. Ovo je dokaza da radimo prave stvari i da sve ide po planu. Nadam se da ću u budućnosti imati još bolje uspjehe”, kazala je na kraju najbolja bh. plivačica.

Inače, Pudar je danas postala evropska prvakinja u disciplini 200 metara delfin nakon što je uvjerljivo slavila na EP-u u Rimu. Iza sebe je ostavila Helene Rosendahl Bach iz Danske, te Ilarie Cusinato iz Italije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar