Potvrđena najava SK: Novi Pazar istupio iz Superlige

Ostali sportovi 14. okt. 202118:191 komentar
Podijeli:
Izvor: Arkus-liga

Kao što je Husein Memić, član Uprave, najavio u intervjuu za Sport klub, Rukometni klub Novi Pazar je i zvanično istupio iz Superlige Srbije nakon incidenata na meču sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

Odluka je donijeta jednoglasno, a razlog je vrijeđanje igrača Novog Pazara na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

“Na vanrednoj sjednici Upravnog odbora Novog Pazara jednoglasno je usvojen prijedlog klupskog rukovodstva. Odluku ćemo pismenim putem proslijediti rukovodstvu Arkus lige.”, rekao je sekretar Rukometnog kluba Novi Pazar Demir Crnovršanin.

Oglasio se ponovo i Husein Memić, koji je odmah poslije utakmice sa begradskim crveno-bijelima najavio ovakav epilog.

“Nažalost, stavljamo tačku. Dugoročno, to je prava odluka. Da ne prepričavam sada šta se desilo. Pošto drugi ne žele da riješe problem, mi nećemo da Novi Pazar, Sandžak i Bošnjake dovodimo u neprijatnu situaciju. Želimo da se stvari viđene u Beogradu nikada više ne ponove. Mnogi će žaliti, u pitanju je historija duga 55 godina, ali ne želimo da izlažemo ljude ovakvoj atmosferi“

Osvrnuo se Memić i na komentare koji su događaj u Beogradu uporedili sa skandiranjem “žutoj kući“ na jednoj fudbalskoj utakmici u Novom Pazaru.

“Mi smo taj čin osudili, a reći ću da je tada bilo uhapšeno 25 navijača Novog Pazara, od kojih je 13 pušteno, dok je 12 procesuirano. Neki su u zatvoru bili i po šest meseci. Da vidimo da li će sada biti uhapšen ijedan navijač Crvene zvezde koji je nacionalistički vređao moj narod, kao i oni koji su napisali i uneli uvrjedljiv transparent“, dodao je Memić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar