Predstavljen bh. olimpijski tim pred odlazak na 19. Mediteranske igre u Oranu

Ostali sportovi 17. jun 202214:14 > 14:45
Izvor: N1

Bosanskohercegovački olimpijski tim predstavljen je danas na pres-konferenciji u Sarajevu u olimpijskoj dvorani Zetra pred odlazak na ovogodišnje 19. Mediteranske igre u Oranu, Alžir.

Zastavu Bosne i Hercegovine na tom velikom sportskom takmičenju će nositi džudistkinja Larisa Cerić i bokser Džemal Bošnjak.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Milanko Mučibabić, obraćajući se sportistima je  naglasio da se od njih, budući da su odabrani predstavnici države, zastave i himne, očekuju dobri rezultati i zajedništvo, ali i ispoljavanje sportskog duha i ljudskih vrijednosti i van borilišta.

Mučibabić naglašava da svakog momenta treba imati na umu koliko je bilo teško i zahtjevno obezbijediti ove godine učešće na velikom takmičenju kao što su Mediteranske igre jer je finansijer Olimpijski komitet, dok primjerice u regionu,  državnim timovima značajno pomaže – država.

Ukupno 71 član bosanskoherecgovačke ekipe će otputovati u Alžir i Olimpijski komitet je uspio, iako uz najmanje troškove, obezbijediti da krenu zajedno iz Sarajeva.

“Morali smo se sami snalaziti i uspjeli smo biti samoodrživi”, kazao je između ostalog Mučibabić predočavajući olimpijcima napore i želju da dostojno predstavljaju Bosnu i Hercegovinu.

Oni su obećali da će na odgovarajući način predstavljati državu i dati sve od sebe u želji da postignu dobre sportske rezultate.

Osim sportista, trenera Ii članova Olimpijskog komiteta, učesnici pres-konferencije bili su treneri, sudije i drugi članovi sportskih saveza.

U Bosanskohercegovačkom timu koji putuje u Oran je 48 sportista, 15 trenera i troje sudija.

Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1

Takmičiće se u više disciplina: biciklizmu, boćanju, dizanju tegova, karateu, streljaštvu, boksu, taekwondou, atletici, gimnastici, plivanju i džudou.

Mediteranske igre u Oranu bit će održane od 25. juna do 6. jula ove godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar