Svečano otvoren Sarajevo European Open 2022

Ostali sportovi 12. feb 202217:47
Izvor: N1

U organizaciji Džudo saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu ovog vikenda održava se prestižni međunarodni turnir “Sarajevo European Open“.

Ceremonija otvaranja održana je s početkom u 16 sati u dvorani hotela ”Hills” na Ilidži.

Predsjednik Džudo saveza Bosne i Hercegovine Branislav Crnogorac je istakao da je ovaj turnir veliki događaj i da ovakva takmičenja i manifestacije u velikoj mjeri promoviraju sport u BiH.

Na otvaranju je bio i podršku organizatorima pružio i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić.

U dvorani hotela na Ilidži danas i sutra nastupit će oko 350 džudista i džudistkinja iz 27 država, što je 20 više u odnosu na prvi turnir European Open koji je prošle godine organizovao nacionalni savez Bosne i Hercegovine.

U naredna dva dana boje Bosne i Hercegovine brani 15 takmičara, pet džudistkinja i deset džudista, a najveća očekivanja u bh. taboru imaju od Aleksandre Samardžić i Tonija Miletića.

Iz Džudo saveza BiH naglasili su da će pored European Opena i dva Evropa kupa za seniore i juniore u 2022. godini po drugi put organizovati Svjetsko prvenstvo za kadete i kadetkinje U18 (24. – 28. august), kao i Evropsko prvenstvo U23 (28. – 30. oktobar), također, drugi put.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar