Svjetski prvak: Morao sam udariti Miočića dok je ležao

Ostali sportovi 28. mar. 202117:49
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Jeff Bottari/Handout Photo via USA TODAY Sports

Francis Ngannou je u ranim satima nedjelje osvojio naslov prvaka UFC-ove teške kategorije nakon što je u meču za pojas svladao branitelja naslova Stipu Miočića. Borba je završila nakon 50-ak sekundi druge runde, udarcem Ngannouove lijeve ruke u bradu američkog borca hrvatskog podrijetla.

Prije nego je sudac prekinuo borbu, Ngannou je na podu još jednom žestoko pogodio Miočića. Jedno od pitanja na koje je pobjednik meča i novi prvak na konferenciji za medije odgovorio bilo je i pitanje o tom udarcu. Konkretnije, ono je glasilo je li mislio da tim udarcem može ozlijediti Miočića i je li se bojao toga.

”Ne. Stipe je dokazao da je čvrst momak, a to sam i znao. Imao sam ga i kad je pao u prvoj rundi. Da je u pitanju bio netko drugi, borba bi bila gotova jer se ne bi ustao. On je strahovito jak. Nisam mu želio dati šansu da se ponovno vrati”, objasnio je novi UFC-ov prvak, prenosi Index.

Ngannouova dominacija

Inače, Miočić je oprezno ušao u borbu pa je Ngannou dominirao oktogonom od prve minute. Pravo je čudo kako branitelj naslova nije nokautiran još u prvoj rundi kada je preživio brutalnu seriju udaraca. Čak je sudac tada razmišljao uskočiti i spasiti 38-godišnjeg Miočića, ali se Stipe uspio izvući. Na startu druge runde nije bilo spasa za Miočića, koji nije uspio obraniti pojas koji je premijerno osvojio 2016. u meču protiv Fabricija Werduma.

Kasnije ga je branio u mečevima s Alistairom Overeemom, Juniorom Dos Santosom i Francisom Ngannouom, kojeg je svladao u siječnju 2018. Uslijedio je poraz u borbi s Danielom Cormierom, a onda je protiv tog borca vratio i još jednom obranio titulu najboljeg.

Nikada niti jedan teškaš prije Miočića nije imao tri vezane uspješne obrane naslova u UFC-u, a Stipe je, osim te tri kasnije vraćene, naslov uspio obraniti još jednom. U novom pokušaju pao je pod naletima Ngannoua, novog vladara UFC-ove teške kategorije.

Komentari

Vaš komentar