Tuka pred nastup u Parizu: Vrijeme je za brzu trku, prošao sam kroz težak period

Amel Tuka
Izvor: Amel Tuka (Fena)

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka sutra će nastupiti na mitingu Dijamantske lige koje će se održati u Parizu.

Sjajni Tuka ističe kako se veoma dobro spremio za nastup, te da može do dobrog rezultata.

“Što se tiče Pariza, očekujem jako brzu trku sutra navečer, jer je većina u sjajnoj formi sto pokazuju njihovi trenutni rezultati. Poslije nekoliko uvodnih trka koje sam imao vrijeme je došlo za jednu brzu trku i spuštanje vremena na 800m”, rekao je Amel.

Osvrnuo se i na prethodne nastupe.

“U Rabatu sam se osjećao sjajno u toku trke tako da isto očekujem ovdje u Parizu. Ono što ne znate, niti sam htio potencirati, dok ne bude prošlost, jeste to da sam u posljednje vrijeme prolazio kroz jedan teži period u svojoj dosadašnjoj karijeri, pa je i sve to utjecalo na ‘lošije’ rezultate i sporije ulaženje u formu iako sam trenirao jako, jako dobro. Čak i po povratku iz Maroka, dva dana sam se osjećao jako loše, imao sam velike mučnine, probleme sa stomakom, pa se nadam da to neče ostaviti traga na moje tijelo i da ću izvući svoj maksimum u narednim trkama”, ističe Tuka, a potom dodaje:

“Općenito poslije svega sto mi se dešavalo u ovom periodu, osjetim veliko olakšanje i slobodno mogu reći da je ovo tek početak sezone za mene, s obzirom na ti da konačno mogu da uživam u ovome sto volim da radim.”

Trka Dijamantske lige na 800 metara u Parizu na rasporedu je sutra, a Tuka će na stazu od 21 sat i 54 minuta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar