U Livnu održan “Olympic Day”, manifestacija protekla u sjajnom raspoloženju

Ostali sportovi 24. maj. 202217:30
Podijeli:
Izvor: Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine

U predivnom ambijentu na stadionu Zgona u Livnu Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine je održao Olympic Day 2022 u saradnji sa Taekwondo savezom Bosne i Hercegovine i Gradom Livno.

Ispred Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine našim najmlađim obratio se predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, prof.dr Milanko Mučibabić, poručivši:

“Draga djeco, pored sporta morate biti i dobri drugari i ponos vaše porodice, zajednice, društva i naravno vaše zemlje. Stoga budite fizički aktivni i slavite olimpizam koji njeguje vaš um i gradi vaš duh“.

Predsjednik prof.dr Mučibabić je prenio pozdrave Predsjedništva OK BiH, potpredsjednika g. Marijana Kvesića koji je također bio prisutan na ovogodišnjoj Olympic Day manifestaciji i potpredsjednika prof.dr. Izeta Rađe.

Predsjednik se zahvalio Taekwondo savezu BiH, g. Samiru Šariću, predsjedniku Taekwondo saveza BiH, te neumornim domaćinima g. Augustu Orloviću, članu Predsjedništva i g. Vedranu Ćubeli,  Generalnom sekretaru Taekwondo saveza BiH, na odličnoj organizaciji Olympic Day-a, i naravno kao i do sada odličnoj saradnji sa Olimpijskim komitetom BiH.

Neizostavna je i zahvala Gradu Livnu i gradonačelniku g. Darku Čondriću koji su omogućili da se olimpizam ove godine slavi u ovom gradu.

Olympic day ne bi bio potpun bez naših olimpijaca, pa su nam se ove godine pridružili: Nedžad Husić, Larisa Cerić, Mesud Pezer, Elvedina Muzaferija, Mirza Nikolajev, Sanja Kusmuk i Strahinja Erić. Naši olimpijci su zajedno sa učesnicima trčali počasni krug, i družili se u svakom od devet sportova nadahnjujući najmlađe da naporno treniraju u skladu sa Olimpijskim vrijednostima poštovanje, prijateljstvo i izvrsnost i možda jednog dana postanu olimpijci.

Više od 150 djece imalo je priliku okušati se u devet sportova: taekwondo, judo, košarka, rukomet, odbojka, kick-box, atletika, fudbal i gimnastika, dobiju zaslužene certifikate i poklon Evropske sedmice sporta jer su pored olimpijskog duha bili istinski BeActive-isti.

“Iskreno se nadamo da su naši najmlađi u Livnu danas uživali u proslavi olimpizma, te da će nastaviti biti aktivni i priključiti se nekim od mnogobrojnih sportskih klubova u gradu Livnu”, poručili su iz Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar