Ženska odbojkaška reprezentacija kreće sa Kvalifikacija za EuroVolley 2023

Ostali sportovi 22. avg 202215:33
Izvor: European Volleyball

Utakmicom protiv reprezentacije Grčke počinje ciklus Kvalifikacija za Europsko prvenstvo, EuroVolley 2023, u ženskoj konkurenciji.

Nakon 20 dana priprema, došlo je vrijeme za utakmice koje će naše odbojkašice odvesti na EuroVolley 2023.

Izabranice Stevana Ljubičića će u ovom ciklusu odmjeriti snage sa reprezentacijama Grčke, Švicarske i Norveške. Atmosfera u reprezentaciji je odlična i upravo to je faktor koji krasi ovu reprezentaciju i daje joj snagu da prebrodi sve prepreke koje joj se nađu na putu.

Odlučne da ponove prošlogodišnji uspjeh, plasman na Europsko prvenstvo, spremne su da pobijede svakog protivnika. Glavni motiv jeste pokazati svima da je sport nešto što nas sve povezuje i poslati poruku svima da sport nije i ne smije biti sporedna stvar u državi.

U ovom ciklusu odbojkašice će igrati 4 utakmice pred domaćom publikom. Domaćin našoj reprezentaciji ovoga puta bit će Sarajevo i dvorana “Goran Čengić”. Odbojkašicama je potrebna podrška publike, koja će im biti sedmi igrač u terenu. A pokazatelj koliko je publika važna je i taj da je unatoč financijskoj situaciji u Odbojkaškom savezu Bosne i Hercegovine ulaz na sve utakmice besplatan.

Prva utakmica u dvorani “Goran Čengić” je na rasporedu u srijedu 24.8. u 20 sati, kada će odbojkašice dočekati reprezentaciju Grčke. Tri dana kasnije, 27.8., također u 20 sati, u istoj dvorani na teren sa našim odbojkašicama izlaze odbojkašice Švicarske. Nakon toga slijede dvije gostujuće utakmice ovim reprezentacijama, a na kraju ovog ciklusa slijede dvije domaće utakmice protiv reprezentacije Norveške..

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar