Taekwondo reprezentativka BiH dobila vizu za Evropsko prvenstvo u V. Britaniji

SPORTKLUB 19. maj. 202212:291 komentar
Podijeli:
Izvor: Zorana Sandić

Taekwondo reprezentativka BIH Zorana Sandić dobila je vizu za nastup na Evropskom prvenstvu u Manchesteru. Njenu vizu je danas u Beogradu preuzeo trener reprezentacije Mladen Ristić.

Nakon što je procedura izdavanja vize kasnila nekoliko dana, što su organizatori i naveli kao mogućnost zbog situacije u Ukrajini, pojavile su se izjave taekwondo čelnika iz RS da se radi o opstrukciji takmičara iz RS. Taekwondo savez BiH reagovao je prema protokolu i nakon nekoliko razmijenjenih dopisa dobio informaciju da će izdavanje viza biti ubrzano, te da će se iste moći po ubrzanom postupku preuzeti u Beogradu.

“Sretni smo što će naši sportisti putovati na Evropsko prvenstvo i učestvovati na ovako značajnom takmičenju. Nije bilo jednostavno vidjeti da se u ovakve stvari uključuje i politički vrh iz bh. entiteta Republika Srpska, ali držali smo se sporta i procedura koje često prolazimo. Posebnu zahvalnost dugujemo ministru kulture i sporta Kantona Sarajevo Samiru Avdiću na nesebičnoj pomoći”, istakao je Samir Šarić, predsjednik Taekwondo saveza FBIH i član predsjedništva Taekwondo saveza BIH.

Zorana Sandić će se pridružiti kolegama Nedžadu Husiću, Dinku Šegedinu i Petri Ždero te predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu koje se održava u Manchesteru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar