Ana Ivanović završila karijeru

Tenis 28. dec 201619:10 > 20:18
Izvor: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Srpska teniserka Ana Ivanović objavila je u srijedu da završava igračku karijeru u 29. godini.

U karijeri je osvojila jedan Gren Slem trofej, Roland Garos 2008, a u junu iste godine našla se na prvom mjestu WTA liste.

“Hvala svima koji su se uključili na moju stranicu. Imam veliku vijest da vam saopštim. Nigdje još nisam objavila, jer smatram da vi zaslužujete prvi to da čujete.

Šta je u pitanju? Ne postoji drugi način da ovo kažem – odlučila sam da se penzionišem iz profesionalnog tenisa.

Ovo je bila teška odluka, ali ima mnogo toga da se proslavi. O tenisu sanjam od svoje pete godine, kada sam vidjela Moniku Seleš na televiziji.

Moji dragi roditelji su uvijek bili uz mene, sve dok nisam postala prva teniserka svijeta i osvojila Rolan Garos 2008. godine.

Dostigla sam visine o kojima nikada nisam sanjala. Osvojila sam 15 WTA titula, igrala još tri Gren Slem finala, finale Fed Kupa.

Odigrala sam toliko nezaboravnih mečeva. Ali da biste ostali na tim visinama, potrebno je da budete 100 posto spremni. Moju karijeru obilježio je veliki broj povreda, i moram istaći da ja mogu da igram samo ako sam na svojim najvišim standardima. A to više nisam u mogućnosti.

Tenis je uvijek bio moja ljubav, ali toliko sam uzbuđena povodom onoga što dolazi. Biću ambasador sporta i zdravog života.

Ne budite tužni, ostanite optimistični kao i ja. Moja ljubav i moje veliko hvala svima vama koji ste mi pomogli da živim najljepši mogući život”, rekla je Ana u poruci.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.