Milinović: Banjaluka će još malo sačekati na Novakov dolazak

Tenis 23. jun 202016:48 > 16:56
Podijeli:
Izvor: RTRS

Nakon što je Novak Đoković objavio da je njegov test na korona virus bio pozitivan, turneja Adria Tour je zvanično prekinuta, a tim povodom oglasio se i predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović.

On je potvrdio da je turnir u Banjaluci 3. i 4. jula otkazan, ali je dodao da su radovi na izgradnji infrastructure nastavljeni jer će Novak doći u Banjaluku čim se za to steknu uslovi.

“U poslednjih mjesec dana mi smo u konstantnom kontaktu sa porodicom Đoković i organizatorima ‘Adria tura’, a od od otkazivanja finala u Zadru ti kontakti su dodatno intenzivirani. Sada i zvanično možemo reći da turnir neće biti održan u planiranom terminu, 3. i 4. jula. Dogovor sa Novakom, njegovom fondacijom i čelnim ljudima Adria Toura je da on svakako dođe u Banjaluku, ali ćemo za to sačekati bolji trenutak, bolju epidemiološku situaciju i naravno trenutak u kojem će Novakove obaveze to dozvoliti. O svemu tome javnost će blagovremeno biti obaviještena”, rekao je Milinović.

Istakao je kako je “Adria Tour”  od samog početka bila ideja i povod za početak dugoročne saradnje sa Novakom i Teniskom savezom Srbije koja će u narednom periodu sigurno biti intenzivna.

“Mi ćemo radove na izgradnji teniskog stadiona, koji će biti Nacionalni teniski centar Teniskog saveza Republike Srpske završiti i on će biti spreman da ugosti Novaka kada god se to desi. Naš plan je da to zdanje bude kuća tenisa u Republici Srpskoj u kojoj će, u vrhunskim uslovima trenirati najperspektivnije teniserke i teniseri iz Republike Srpske i cijelog regiona. Iako turnir neće biti održan u planiranom terminu, Republika Srpska i Banjaluka su ovom Novakovom inicijativom uz podršku institucija Republike Srpske i Teniskog saveza Republike Srpske dobile mnogo i stvorile odličnu perspektivu za razvoj tenisa na dugoročnom planu”, zaključio je Milinović.

VEZANE VIJESTI

Podsjetimo, danas je potvrđeno da su Novak Đoković i njegova supruga Jelena pozitivni na korona virus, nakon čega su otkazani mečevi Adira Toura planirani u Banjaluci i Sarajevu gdje su trebali nastupiti Đoković i Damir Džumhur.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad