Federer: Bio je to najgori trenutak moje karijere…

Tenis 21. sep 202207:54
Izvor: REUTERS/Edgar Su/File Photo

Roger Federer je u intervjuu pred Laver kup rekao da je dugo mozgao oko oproštajne poruke, a dotakao se i brojnih drugih tema pred svoj posljednji meč u karijeri, u petak u dublu.

PROČITAJTE JOŠ:

“Sretan sam i iznenađen koliko dobro udaram loptu, ali neću moći da igram u singlu, zato i nije opcija da igram u Baselu“, rekao je 41-godišnji Federer.

Posljednji zvanični meč u karijeri odigrao je na Wimbledonu, izgubio je sa 3-0 od Hurkacza u četvrtfinalu, treći set sa 6:0.

“Posljednji set protiv Hurkacza bio je najgori trenutak moje karijere. Shvatio sam da više ništa ne funkcioniše. Razočaranje je bilo kao vatromet u mojoj glavi, nisam znao kako da idem dalje sa tim koljenom“, rekao je Federer.

Roger je istakao da će ostati u tenisu na razne načine.

“Veoma bih volio da nastavim da igram egzibicione mečeve. Volio bih da odigram egzibiciju u narednih šest do devet mjeseci, i da pozovem sve svoje saputnike da im se zahvalim“.

Osvrnuo se Švicarac i na oproštajnu poruku kojom je rekao “zbogom“ tenisu.

“Nisam želio da vidim neki svoj snimak za godinu dana, zato sam napisao pismo. Prošao sam kroz svaku riječ milion puta, na kraju sam vjerovatno imao 25 verzija, dvije sedmice sam razmišljao. Zadovoljan sam kako je ispalo“.

Govorio je Federer i o reakciji porodice na vijesti.

“Posljednjih nekoliko godina vjerovatno su bili teže Mirki nego meni. Nije uživala više da me gleda kako igram, uz sve povrede. Bilo mi ju je žao, tako da mislim da joj je ovo olakšanje. Kada je riječ o djeci, bili su tužni, troje od četvoro je plakalo. S druge strane, uvijek su mi govorili: ’Prestani da igraš tenis, želimo na skijanje s tobom’“, zaključuje Švicarac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar