Federer: Izgubio sam posao, ali sam sretan

Tenis 28. sep 202209:32
Izvor: Action Images via Reuters/Andrew Boyers

Jedan od najvećih sporista svih vremena završio je karijeru, a ništa nije bilo obično tokom njegovog oproštaja.

Roger Federer je odlučio da se povuče jer njegovo tijelo više nije moglo da isprati nivo koji mu je bio potreban da igra na najvišem nivou.

Uradio je to na spektakularan način na Laver kupu jer je posljednji meč u karijeri odigrao sa najvećim rivalom i prijateljem Rafaelom Nadalom.

Otišao je uz mnogo suza, a ostavio je mogućnost da bude bilo šta u tenisu. Jednostavno, poručio je da sigurno neće biti duh za navijače kao što je Bjorn Borg bio 20 godina.

“Mislim da se osjećam kompletno. Izgubio sam svoj posljednji meč u singlu, izgubio sam svoj posljednji meč u dublu. Izgubio sam i glas vičući kako bih podržao svoj tim. Izgubio sam i svoj posao, ali sam sretan. Dobro sam. Zaista sam dobro“, iskren je bio Federer u razgovoru sa Cristopherom Clareyjem, čuvenim novinarom “New York Timesa“ koji je napisao i nekoliko njegovih biografija.

Zatim se osvrnuo na sam posljednji trenutak.

“Znate, postoji taj ironičan dio oko bajkovitih krajeva… A za mene se sve ovo završio zapravo na način na koji nisam nikada zamišljao da će se desiti“, objasio je Švicarac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar