Novak česitao Rogeru na svemu: Postavio si standard!

Tenis 16. sep 202216:28
Izvor: REUTERS/Hannah Mckay

Najktuelnija tema u teniskom svijetu i dalje je objava Rogera Federera, kojom je poručio da će se od aktivnog igranja tenisa zvanično oprostiti na predstojećem Laver kupu. Povodom kraja veličanstvene karijere 41-godišnjeg Švicarca oglasio se i jedan od njegovih najvećih rivala – Novak Đoković.

Srpski teniser je izrazio veliko poštovanje prema svim Federerovim dostignućima tekstom na društvenim mrežama, koji je propratio brojnim zajedničkim fotografijama.

“Rogere, teško je vidjeti ovaj dan i pretočiti u riječi sve ono što smo nas dvojica podijelili u ovom sportu. Više od decenije smo imali nevjerovatne trenutke i bitke o kojima će se tek govoriti. Tvoja karijera je postavila standard u vezi sa tim šta znači briljantnost. Bio si predvodnik sa integritetom i ozbiljnošću. Čast mi je što te poznajem, što smo provodili vrijeme na terenu i van njega i nadam se da će to biti slučaj u mnogim godinama koje slijede“, napisao je Novak Đoković.

“Znam da ti novo životno poglavlje nosi nove sjajne stvari – tebi, Mirki, djeci, onima koje volite. Znam i da svi Rogerovi fanovi imaju čemu da se raduju. U ime svoje porodice želim tebi i tvojoj porodici radost, zdravlje i prosperitet u budućnosti. Jedva čekam da proslavimo tvoja dostignuća, ali i da te vidim u Londonu“, zaključio je srpski teniser.

Đoković i Federer su odigrali tačno 50 mečeva – u 27 je slavio Srbin, a u 23 Švicarac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar