Opklada Đokovića i Ivaniševića: Ko će na kraju biti u pravu?

Tenis 30. jun 202217:28
Podijeli:
Izvor: William WEST / AFP

Novak Đoković kaže da je otvoren za promjene u tenisu, prije svega za to da "bijeli sport" bude prijemčiviji za promjene.

„Naš bivši predsednik (ATP-ja) Chris Kermode… Dosta su nas razdvajali u medijima i govorili da smo ljuti protivnici, ali poštujem neke stvari koje je on uveo. Npr, Next Gen turnir je dobar za promociju mladih igrača. Takođe, tu je ideja bila da se isprobaju promjene pravila, koje bi se eventualno uvele na Tour ako se pokažu kao dobre. Nije bilo prednosti, igralo se u tri dobijena seta do četiri gema, komunikacija preko slušalica – dosta stvari su tu ubacili, eksperimentisali, što nije loše“, rekao je Đoković.

Novak je istakao da ima dosta tradicionalista kada je o tenisu riječ, ali da se cijeli svijet menja.

„Evo ovdje na Wimbledonu, ko je mogao da pretpostavi da će ikada dozvoliti da može da se trenira na Centralnom stadionu prije početka turnira? Prvi put se ove godine igra i u srednju nedjelju. Sa Goranom sam se kladio da će u budućnosti možda da dozvole malo boja na opremi, a on kaže da nema šansi. Ja sam otvoren za promjene koje mogu da doprinesu popularizaciji – suština je da se nađe ravnoteža između toga da igračima ne napraviš preveliki problem da se prilagode – da se ne promjeni suština igre – i toga da se približiš novim generacijama“.

Potom se Novak prisjetio razgovora sa čuvenim italijanskim biznismenom Flaviom Brijatoreom (šef tima Benettona u Formuli 1) u Monte Carlu 2013. godine.

„Slavio sam trofej i zadesili smo se u istom restoranu, pa smo poredili Formulu 1 i tenis. On je i tada rekao da je glavni problem tenisa to što se ne zna kada meč počinje, a kada se završava. I bio je u pravu. Taj Next Gen, kraći setovi, to je bio eksperiment da se vidi koji su to vremenski intervali, da bude ispod dva sata – to je za TV mnogo bolje, što znači bolji ugovori, više novca. Dobro je testirati, pa da vidimo da li promjene imaju podršku. Mi smo tradicionalan sport, nije lako promeniti neke stvari“, zaključio je Đoković.

U trećoj rundi Wimbledona, Novak se sastaje sa Miomirom Kecmanovićem.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar