Zvanično: Roger Federer objavio kraj karijere

Tenis 15. sep 202215:35
Izvor: Carmen Mandato / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Roger Federer potvrdio je da se povlači iz tenisa!

Osvajač 20 Grand slam titula potvrdio je da će Laver Cup biti posljednji turnir na kojem će igrati profesionalno i da nakon toga neće igrati tenis na najvišem nivou, na Grand Slamovima i ATP turnirima.

“Kao što većina vas zna, protekle tri godine suočile su me sa brojnim izazovima u vidu povreda i operacija. Radio sam veoma naporno kako bih se vratio u takmičarsku formu. Ali, znao sam sve vrijeme da moje tijelo ima ograničenja i poruka koju mi šalje u posljednje vrijeme je veoma jasna. Imam 41 godinu. Odigrao sam više od 1.500 mečeva u karijeri tokom ove 24 godine. Tenis me tretirao više nego dobro, bolje nego što sam mogao da sanjam i moram da shvatim i prepoznam kada je vrijeme da završim svoju takmičarsku karijeru.”, napisao je Federer u saopštenju.

Federer se zahvalio svima, od svoje porodice, supruge Mirke, preko roditelja, do članova svog tima, ali posebno mjesto u zahvalnici su zauzeli njegovi protivnici.

“Toliko sam sretan sretan što sam odigrao mnogo epskih mečeva, koje nikada neću zaboraviti. Borili smo se korektno, sa strašću i velikim intenzitetom i uvijek sam se trudio da poštujem historiju igre. Ekstremno sam vam zahvalan. Jedni druge smo motivisali i podigli tenis na viši nivo”, rekao je Federer.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar