Ukrajinski teniseri sa ratišta ogorčeni na ATP: Stali ste na stranu ubica!

Tenis 21. maj. 202212:03 > 12:04
Podijeli:
Izvor: Sergei SUPINSKY / AFP

Ukrajinski teniseri Alex Dolgopolov i Sergiy Stahovskiy obrušili su se na ATP zbog odluke da oduzme bodove Wimbledonu.

Britanci su odlučili da zabrane takmičenje teniserima i teniserkama iz Rusije i Bjelorusije na ovogodišnjem trećem Grand slamu sezone.

Posljedica je bila da je ATP oduzeo bodove za taj turnir koji će se stoga igrati za pehar više u trofejnoj sali, ali je ranking upitan.

Shodno tome, oglasili su se i Stahovskiy i Dolgopolov, koji zagovaraju da se Rusi izbace sa takmičenja, zbog invazije njihove zemlje na Ukrajinu.

Njih dvojica su i lično upleteni u čitavu priču, pošto su gotovo od početka invazije zadužili i vojne uniforme i opremu.

“Bravo za ATP i WTA, postali se propagandisti Rusije broj 1 oduzimanjem poena s Wimbledona. Vjerovatno ćete tako i nastaviti. Užasna odluka. Ne možete da sjedite na dvije stolice”, poručio je Dolgopolov.

Stahovskiy se nadovezao rekavši da je veoma razočaran u Asocijaciju teniskih profesionalaca, tvrdeći da je ova organizacija stala na stranu agresora.

“Kada bih rekao da sam razočaran ATP-om, bilo bi malo. Nikada ne bih očekivao da neko može stati na stranu agresora i ubica. Čini mi se i da moje kolege teniseri imaju suosjećanja za agresore i njihove saradnike iz Rusije i Bjelorusije. Punih 85 dana nisu bili u stanju da osude invaziju na Ukrajinu. Sramotan dan za svjetski tenis”, napisao je Stahovskiy između ostalog.

Marta Kostjuk se oglasila od teniserki iz Ukrajine i ironično se zahvalila ATP i WTA što su u petak bili prvoborci za podršku Rusiji.

Dolgopolov je kasnije dodao i da je odluka Wimbldona da ostane pri svom stavu, kategorična, i da neke stvari vrijede više od bodova na ATP listi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

 

Komentari

Vaš komentar