Zagonetna poruka Novaka Đokovića na kameri izazvala reakcije u Italiji

Tenis 11. maj. 202217:11
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Novak Đoković, najbolji teniser današnjice, bez većih problema savladao je jučer neugodnog Aslana Karatseva sa 6:3, 6:2 i plasirao se u osminu finala turnira u Rimu. Kada se završio meč sa neobično velikim osmijehom je ostavio samo tri riječi na kameri.

Po završetku susreta Đoković je odlučio da markerom napiše nešto drugačiju poruku nego obično. Iako je obično samo potpisivao kameru i crtao “smajlije“ sada se odlučio na drugi pristup.

“Uno di noi. Ti amo Roma”, napisao je na italijanskom.

“Jedan od nas. Volim te, Rime”, zvuči prijevod na naš jezik.

Ne djeluje baš previše jasno? Pa, nephodno je da se zna čitav kontekst da bi ova poruka dobila pravi smisao.

Čitava priča je počela prije 10 godina, a sada su mu se vratile emocije iz tog perioda.

“Znate, napisao to zbog dva mladića koja su prije više od deset godina, baš ovdje u Rimu, meni pjevali ‘Nole je jedan od nas!’. Sada su oni odrasli ljudi, vidio sam ih danas posle dugo, dugo vremena i… ta poruka je bila za njih!”, rekao je Novak Đoković.

Zatim je odlučio da govori i o navijačima.

“Istinu govreći, tokom moje karijere, navijači su često bili protiv mene. Ali, ovdje, u Rimu, uvijek sam imao veliku podršku i to je razlog što kažem da je ‘Rim moja druga kuća'”, istakao je Đoković.

Koliko se zapravo dobro Novak osjeća u Rimu najbolje se vidi po broju osvojenih titula. Đoković je prvi put trijumfovao još 2008. godine, a od tada je još četiri puta bio šampion (2011, 2014, 2015. i 2020. godine). Uz to je čak još šest puta stizao do finala, pa mu to daje dodatni motiv da i ove godine bude na tom nivou.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar