Slavni fotograf David Hamilton pronađen mrtav

Svijet 25. nov 201623:45 > 26. nov 2016 10:14
Podijeli:
Izvor: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP

Proslavljeni britanski fotograf Dejvid Hamilton (83), poznat po serijama fotografija aktova mladih djevojaka, a nedavno optužen za silovanje svojih modela, nađen je mrtav u svom domu u Parizu, saznaje se nezvanično.

Spasioci Vatrogasne službe su u njegovoj kući našli “osobu sa zastojem srca”, rekao je izvor.  Njegova smrt je konstatovana sat kasnije, a pored njega su u kući nađeni lijekovi, rekao je izvor. Navodno, riječ je o samoubistvu. 

Rođen i odrastao u Londonu, a poslije školovanja se preselio u Francusku.

Radio je u arhitektonskom birou, a već sa 20 godina, u Parizu, bio je grafički dizajner ženskog časopisa “El”. Potom je prešao za umjetničkog direktora londonskog časopisa “Queen”, ali se, zbog čežnje za Parizom vratio, tada kao umetnički direktor Robne kuće “Prenton”.

Komercijalnom fotografijom je počeo da se bavi dok je još radio za druge, i stvorio “sanjalački”, zrnast stil fotografije što mu je donijelo svjetski uspeh krajem 1960-ih godina.

Slavu je uvećao objavljivanjem desetina knjiga fotogfija u milionskim tiražima, s pet filmova, velikom broju fotografija u časopisima, izložbama…

Moda se vratila njegovom fotografskom stilu 2003. i popularnost mu je od tada ponovo rasla, te je objavio i nove knjige.

Ženio se dvaput, a umro je sam.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.