Bosanac koji lomi siporeks glavom začudio i Montyja Pythona

Svijet 28. mar 201711:26 > 11:31
Podijeli:
Izvor: Facebook

Tinejdžer iz BiH, Kerim Ahmetspahić ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda tako što je razbio 111 blokova siporeksa - glavom.

Impresivan poduhvat inače 16-godišnjeg Tea Kwon Do šampiona kojem se divio – ali i nasmijao skoro cijeli svijet, uključujući i Montyja Pythona.

Naime, legendarni britanski glumac John Cleese, poznat po ulogama u serijalu Monthy Python objavio je tvit koji je postao jedan od top trening na društvenoj mreži Twitter.

“Vidim da je Bosanac teakwondo šampion Kerim Ahmetspahić postavio rekod u razbijanju građevinskih blokova glavom. Pitanje: Zašto”, glasio je tvit koji ima više od 270 retvitova i 1.077 lajkova. 

Izvor : Screenshot

Komentari ispod njegove objave još su interesantniji.

“To je jedan od načina da podnesete život u Bosni”.

“Glava je bosansko oružje po izboru”.

“Vjerovatno ima neke veze sa Trumpom. Većina nas udara glavom od zid. Divim se njegovoj posvećenosti”.

“Kakav god da je razlog, vjerovatno ga se više ni ne sjeća”.

“Zato što može”.

“Čuo je da će Arsene Wenger ostati trener Arsenala”.

“Ustvari, možda je najbolje ni ne znati odgovor”.

Serijal Monty Python se često koristi kao sinonim za življenje u BiH. Ova nadrealna britanska komedija jedna je od najpopularnijih ikada snimljenih u svijetu, a bila je i biće ekstremno popularna čak i u BiH.

Za ovu seriju se vjeruje da je oborila sve principe do tada poznate televiziji, a od 1969. godine nasmijava ljude na svim krajevima svijeta.

Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Johnes i Michael Pailin čine originalnu postavu poznatu po svojoj inovativnosti, satiri, sarkazmu i humoru.

Ahmetspahiću je trebalo samo 35 sekundi da razbije 111 blokova siporeksa – i postane svjetska vijest, a njegov video jedan od najgledanijih u svijetu.

Nakon podviga, za kojeg je komisija iz Guinnessove knjige rekorda utvrdila da je historijski – Ahmetspahić je kazao da ima još snage, što znači da ćemo u periodu koji je ispred nas svjedočiti tome da će rekord od 111 blokova pokušati podići na razinu više.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.