FOTO| Los Angeles se na sjajan način oprostio od Batmana

Svijet 16. jun 201715:55 > 15:58
Podijeli:
Izvor: Reuters/Mario Anzuoni

"Ne morate nositi plašt, niti morate biti filmska zvijezda, ne morate nositi značku da bi napravili razliku ili bili heroj. Adam West nas je to naučio, i pokazao nam da svi imamo srce od zlata i da se trebamo zabaviti".

Ovim riječima se Eric Garceti, gradonačelnik Los Angelesa oprostio od Adama Westa, prvog TV superheroja Batmana iz 1966. godine koji je preminuo u 88. godini od leukemije.

U čast Westa, koji je preminuo u petak, Los Angeles City Hall – odnosno na vijećnici ovog grada zasjao je Batmanov prepoznatljivi logotip.

“Moj prijatelj Adam je želio da svi ljudi budu sretni, radosni, i da uživaju u tome. Želio je nasmijati ljude i učiniti svijet boljim mjestom”, na oproštaju je kazao Burt Ward, njegov TV prijatelj i Robin u istoimenoj seriji.

Izvor : Reuters/Mario Anzuoni

Adam West, legendarni Batman iz istoimene TV serije preminuo je u 88 godini života nakon kratke brobe sa leukemijom. West je preminuo u petak uveče, potvrdio je glasnogovornik porodice danas za Hollywood Reporter.

West je 1966. godine postao ikona pop kuluture, nakon što je TV serija Batman došla na TV ekrane.

Dugo godina nije uspjevao dobiti neku od većih – glavnih uloga nakon prestanka emitovanja ove serije, a kasnije uspjehe postigao je sa serijom Family Guy, gdje je pozajmio glas Quahogu.

West je više puta u karijeri igrao ulogu Batmana, pozajmljivao je glas u animiranim izdanjima serijala o jednom od najpopularnijih DC-jevih superheroja, a pojavljivao se i u najpopularnijoj animiranoj seriji The Simpsons.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.