'Kad biste dali samo zekat, u svijetu ne bi bilo siromaštva'

Svijet 10. apr 201817:45 > 17:59
Podijeli:
Izvor: REUTERS/Kayhan Ozer

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako u svijetu vjerovatno ne bi bilo siromaštva, kada bi muslimanske zemlje bogate naftom siromašnim zemljama dale zekat, odnosno milostinju koju je dužan dati imućan musliman u godišnjem iznosu od 2,5 posto cjelokupnog imetka.

“Obraćam se posebno muslimanskim zemljama bogatim naftom, kada bi samo dale zekat siromašnim zemljama, u svijetu vjerovatno ne bi bilo siromaštva”, poručio je Erdogan.

Erdogan je danas u Ankari poručio i kako je njegova zemlja odlučna suprotstaviti se onima koji su ustrajni u namjeri da u potpunosti unište Siriju.

“Odlučni smo da se ponovnom izgradnjom Sirije i napretkom u ovoj zemlji suprotstavimo organizacijama i snagama koje su, po svemu sudeći, ustrajne u namjeri da Siriju sravne sa zemljom”, dodao je Erdogan.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.