Mektić na poziv Patruševa otputovao u Rusiju

Svijet 25. apr 201813:14 > 13:16
Izvor: N1

Bosna i Hercegovina ostaje posvećena borbi protiv terorizma i nastavit će doprinositi jačanju sigurnosti i zajedničkoj borbi protiv globalnih prijetnji, istakao je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić na međunarodnoj konferenciji posvećenoj jačanju globalne sigurnosti u Sočiju.

Mektić je istakao da BiH zahvaljujući poduzetim mjerama u posljednje tri godine nije imala nijedan incident povezan s terorizmom, a naša država je prepoznata i kao regionalni lider u prevenciji i deradikalizaciji.

Cilj sastanka visokih zvaničnika odgovornih za pitanja sigurnosti, koji je otvorio ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov, je razvoj međunarodne saradnje i jačanje bilateralnih veza u ovoj oblasti.

Glavne teme razgovora su promjene strategija i taktika međunarodnih terorističkih organizacija, međunarodna informaciona sigurnost i borba protiv trgovine drogom, kao sve veće prijetnje globalnom miru i stabilnosti.

Ministar Mektić, koji na poziv sekretara Vijeća sigurnosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa boravi u Rusiji, imat će i više bileteralnih sastanaka s visokim zvaničnicima Rusije i zemalja učesnica na konferenciji, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.