Etnička mapa BiH kod Orbana zbog ''sastanaka o migracijama''

Svijet 06. nov. 201817:04 > 17:10
Podijeli:
Izvor: Twitter

Iz Kabineta premijera Mađarske Viktora Orbana za N1 su pojasnili zbog čega se već drugi put na fotografijama iz njegovog ureda, u pozadini može primijetiti etnička mapa Bosne i Hercegovine istakavši da se radi o ''jednoj od mnogih mapa'' koje opisuju prostor Zapadnog Balkana.

Podsjećamo, poznati britanski historičar i profesor na SSST Univerzitetu u Sarajevu Marko Attila Hoare na zvaničnom Twitter profilu objavio je fotografiju mađarskog premijera iza kojeg stoji etnička mapa Bosne i Hercegovine.

Kao i njegove kolege, u okviru svog svakodnevnog posla premijer Viktor Orban često koristi mape, jedna od mnogih opisuje prostor Zapadnog Balkana, i gotovo sigurno je našla put do njegovog zida tokom jednog od njegovih sastanaka na temu ilegalnih migracija”, piše u odgovoru iz ureda premijera Viktora Orbana.

Kada je prije dvije godine delegacija Islamske zajednice u BiH na čelu sa reisu-l-ulema Huseinom ef. Kavazovićem boravila u posjeti Mađarskoj u Orbanovom kabinetu nije bilo ove karte, potvrđeno je za N1 iz Rijaseta.

Podsjećamo, ovo nije prvi put kako kontroverzni desničarski premijer Mađarske da se fotografiše pored etničke mape BiH. Slična slika se mogla vidjeti i tokom njegovog nedavnog sastanka sa italijanskim desničarima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.