Rusija saopštila da nema nikakve veze sa političkim skandalom u Austriji

Svijet 20. maj 201913:26 > 13:30
Izvor: Shutterstock

Rusija "nema nikakve veze" sa političkim skandalom u Austriji, gdje je emitovan kompromitujući video snimak sa liderom ekstremno desničarske Slobodarske partije (FPO) Heinz-Christianom Stracheom, što je dovelo do raspada vladajuće koalicije, saopštio je Kremlj.

“To je priča koja nema, niti može da ima ikakve veze sa nama”, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. 

Na video snimku emitovanom u petak, prikazan je Strache i još jedan njegov predstavnik kako razgovaraju sa nećakom jednog ruskog oligarha. Taj snimak je izazvao skandal u Austriji.

VEZANE VIJESTI

Strache (49) podnio je ostavke na funkcije potpredsjednika austrijske vlade i lidera FPO poslije objavljivanje tog snimka koji ga sumnjiči za pokušaj korupcije.

“Ne mogu da iznesem stav o pojavljivanju tog video snimka koji nema nikakve veze s Rusijom, niti sa predsjednikom (Vladimirom Putinom) ili vladom. Ne znam ko je ta žena na snimku ni da li je ruska državljanka ili ruskog porijekla”, rekao je Peskov.

Oligarh koji se pominje je Igor Makarov, prenijelo je rusko izdanje časopisa Forbes i dodalo da je on sin jedinac tako da nije srodstvu sa ženom na snimku, koja je nepoznata i listu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad