Pucnjava u Teksasu: Raste broj žrtava, napadač ubijen

Svijet 01. sep 201900:31 > 07:57
Podijeli:
Izvor: CENGIZ YAR / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Raste broj žrtava pucnjave u Teksasu. Prema posljednjim podacima pet osoba je ubijeno, a više od dvadeset je ranjeno u pucnjavi u gradovima Midland i Odessa na zapadu Teksasa, a među ubijenima je i napadač.

Policija navodi da je osumnjičeni koji je ubijen u pucnjavi, bio bijeli muškarac star oko trideset godina. Nakon početnih izvještaja kako se radi o nekoliko napadača, policija vjeruje da je postojao samo jedan.

Sve je počelo kada je prometni policajac zaustavio osumnjičenog, no ovaj ga je ubio i potom ukrao kamion američke poštanske službe i nastavio nasumično pucati u ljude. Policija ga je uspjela okružiti na parkiralištu kazališta Cinergy i po svemu sudeći u izmjeni vatre ubiti. Policija za sada odbija objaviti njegov identitet ili opisati kako je umro.

Izvor : CENGIZ YAR / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

“Nadamo se kako se radi o samo jednom napadaču,” kazao je gradonačelnik Midlanda Jerry Morales dodavši kako ne zna ništa o osumnjičenom niti koji je njegov motiv.

Šef policijske uprave u Odessi, Michael Gerke, također je kazao kako motiv nije poznat. U pucnjavi je poginulo pet osoba, a 21 osoba je ranjena. Upucana su i tri policajaca, jedan iz Odesse, jedan iz Midlanda i službenik državne policije.

Ovo je druga masovna pucnjava u Teksasu ovoga mjeseca. Prije samo četiri tjedna, naoružani čovjek ubio je 22 osobe u masovnoj pucnjavi u El Pasu, smještenom oko 285 milja zapadno od Odesse.

Demokratski predsjednički kandidati porijeklom iz Teksasa Beto O'Rourke reagirao je u subotu na vijest o novoj masovnoj pucnjavi izjavivši: “Moramo okončati ovu epidemiju.”

Oglasio se i teksaški guverner Greg Abbott.

“Užasnut sam ovim besmislenim i kukavičkim napadom. Nudimo nepokolebljivu podršku žrtvama, njihovim obiteljima i svim ljudima Midlanda i Odesse. Država Teksas i Ministarstvo javne sigurnosti usko surađuje s lokalnom policijom oko pružanja pomoći,” kazao je Abbott.

Oglasila se i senatorica Elizabeth Warren: “Vrijeme je isteklo. Glasajmo o legislativi o sigurnosti oružja SADA. Svaki dan koji provedemo čekajući, dogodi se više tragedija.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad