Strava tokom egzorcističkog rituala, ubijena trudnica i petoro njene djece

Svijet 17. jan 202018:17 > 19:26
Podijeli:
Izvor: Reuters/Panama Public Ministry

Tijela sedam osoba pronađena su u masovnoj grobnici u starosjedilačkom dijelu Paname koji kontroliše vjerska sekta. Među žrtvama su trudnica i petoro njene djece. Policija je uspjela da oslobodi 14 osoba koje su pripadnici sekte mučili.

Vlasti Paname vjeruju da je sedam osoba stradalo kada su članovi vjerske sekte nad njima izvršili egzorcizam. Tokom vjerskog rituala deset vođa je okružilo vjernike, mučilo ih, tuklo, spaljivalo i sjeklo mačetama, kako bi se “pokajali za svoje grijehe”.

Kada je policija stigla helikopterima na ranč, na kojem se nalazila improvizovana crkva malo poznate sekte “Novo božansko svjetlo” uspjela je da oslobodi 14 članova autohtone grupe Ngabe Bugle koji su bili vezani i udarani drvenim štapovima i Biblijama.

Zločin je prijavilo troje članova sekte koji su uspjeli da pobjegnu.

Prema riječima tužioca, na ranču su pronađeni goli muškarci i žene, kao i mačete, noževi i ritualno žrtvovana koza. Dva kilometra od ranča zvaničnici su pronašli tijela šestoro djece i jedne odrasle trudnice, a dodaje se i da je jedan od osumnjičenih djed ubijene djece.

Izvor : AFP/TVN NOTICIAS

Kako se navodi, riječ je o relativno novoj sekti u toj oblasti i smatra se da je djelovala tri mjeseca.

Ngabe Bugle je najveća domorodačka grupa, a oblast u kojoj žive je toliko udaljena da su povrijeđeni morali da budu transportovani helikopterom. Među povrijeđenima su bile sve same trudnice i nekoliko djece.

“Aktivnosti ove grupe, koja je ugrožavala zajednicu su prekinute. To je bila religijska grupa, ali su radili protiv društva i ubijali ljude. Policija je brzo reagovala, i mučitelji su neutralizovani i brzo uhapšeni. Žrtvama je posvećena posebna pažnja”, saopštio je predstavnik policije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad