Los Angeles nudi besplatno testiranje na koronavirus svim stanovnicima

Svijet 01. maj 202007:39 > 07:42
Podijeli:
Izvor: Pixabay

Los Angeles nudi besplatne testove na koronavirus svim stanovnicima, bez obzira pokazuju li simptome bolesti ili ne, objavio je u četvrtak BBC.

Gradonačelnik Eric Garcetti to je objavio samo nekoliko sati nakon što je okrug Los Angelesa izvijestio o najvećem dnevnom povećanju broja novooboljelih od covida-19.

Dosad su samo radnici u ključnim sektorima i oni koji su pokazivali simptome bili testirani na virus. Oni će i sada imati prioritet, ali moći će se testirati svi koji to žele.

Kalifornija, najmnogoljudnija država u SAD-u, u četvrtak je zatvorila sve plaže u okrugu Orange.

Dok su neke kalifornijske plaže zatvorene već tjednima, druge su ostale otvorene s pravilima o socijalnom distanciranju.

Tijekom prošlog vikenda, fotografije punih plaža u okrugu Orange, južno od Los Angelesa, dovele su do toga da je guverner Gavin Newsom upozorio da bi ponašanje nekih neodgovornih pojedinaca moglo upropastiti tjedne rada na obuzdavanju širenja covida-19.

U okrugu Los Angelesa nalazi se gotovo polovica potvrđenih slučajeva u Kaliforniji. Država je dosad objavila da ima 48.000 zaraženih i više od 1900 smrtnih slučajeva.