Na svadbu došao zaražen gost, zasad do 176 oboljelih

Svijet 16. sep 202013:04 > 13:17
Podijeli:
Izvor: Tanjug / AP, Antonio Calanni

Vjenčanje organizirano 7. avgusta u omiljenoj destinaciji za takva okupljanja, vrlo brzo se izrodilo u najveće žarište epidemije u američkoj saveznoj državi Maine. Trećina oboljelih u Maineu danas povezuje se s tim događajem, a umrli se zbrajaju.

Direktor tamošnje ispostave američkog Centra za kontrolu bolesti i prevenciju (CDC), prenio je Portland Press Herald, objavio je da je to vjenčanje dovelo zasad do 176 oboljelih od covida-19, a da se broj umrlih popeo na sedam.

Za ovu državu riječ je o velikom broju iz samo jednog žarišta, jer u cijelom Maineu trenutno je registriranih 501 aktivnih slučajeva covida-19.

“Trendovi kojima svjedočimo posljednja dva tjedna pokazuju da se stvari pogoršavaju, da ne idu nabolje. Covid-19 nije s druge strane ograde, on je u našem dvorištu”, prenio je Portland Press Herald riječi Nirava Shaha, direktora CDC-a za Maine.

Američki mediji već dulje od mjesec dana prate posljedice vjenčanja na kojem se trebalo okupiti 65 uzvanika, da bi ih na kraju bilo, kako se procjenjuje, najmanje 109 unatoč tome što je ograničenje uzvanika postavljeno na 50.

Vjenčanje su organizirali u ruralnom gradiću Millinocket, popularnom po takvim i sličnim okupljanjima, jer je smješten uz pitoreskno jezero Moosehead, uz najveću planinu u Maineu i okruženo šumom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad