Supruga izraelskog ministra: Šta je kafa Obama? Crna i slaba

Svijet 22. jun 201507:10 > 07:23
Izvor: REUTERS/Larry Downing

Supruga izraelskog ministra unutarašnjih poslova Silvana Shaloma objavila je u nedjelju na svom Twitteru neprimjerenu šalu na račun američkog predsjednika Baracka Obame a zatim ju je izbrisala i izvinila se.

“Znate li šta je kafa Obama? Crna i slaba”, napisala je Judy Shalom Nir – Mozes u poruci upućenoj 74.400 sljedbenika na Twitteru.

Nije trebalo dugo da nakon negativnih komentara na internetu izbriše poruku.

“Izvinjavam se, bila je to glupa šala koju mi je neko ispričao”, reagovala je na engleskom na svom profilu @JudyMozes.

“Predsjedniče Obama, nisam trebala prenijeti tu neprimjerenu šalu”, istaknula je u poruci na Twitteru koju je izravno uputila američkom predsjedniku. “Volim ljude bez obzira na rasu i vjeru”.

“Žao mi je ako sam nekog povrijedila. Nadam se da neću dobiti rastavu braka kada moj suprug dođe s puta i čuje šta sam učinila”, dodala je.

Njezin suprug, član stranke Likuda premijera Benjamina Netanyahua, zadužen je i za odnose sa Sjedinjenim Državama, strateškim saveznikom Izraela.

Nir-Mozes koja nema dlake na jeziku, iz obitelji je Mozes, vlasnika visokotiražnog dnevnika Yediot Aharonot. Vodi sedmičnu radijsku emisiju i sudjeluje u nekim televizijskim emisijama.

Na društvenim mrežama objavljuje nerijetko veoma izravne komentare o nekim društvenim i političkim pitanjima, upućujući kritike poznatim osobama lijeve političke orijentacije zbog njihovog nedostatka patriotizma te Netanyahua.