VIDEO Fox News naprasno prekinuo obraćanje Trumpove glasnogovornice

Svijet 10. nov 202008:16 > 08:21
Izvor: CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Fox News, američka televizija koja je do neki dan svesrdno podržavala Donalda Trumpa, jučer je naprasno prekinuo prijenos press konferencije Trumpove glasnogovornice.

Kayleigh McEnany jučer je održala press konferenciju u dvostrukom svojstvu – glasnogovornice Bijele kuće, ali i Trumpove kampanje. Iako su svi relevantne američke TV kuće (uključujući Fox News), baš kao i agencija Associated Press, objavili da je na predsjedničkim izborima pobijedio demokratski kandidat Joe Biden, Trump i dalje ne priznaje poraz te najavljuje pravnu bitku.

“Postoji samo jedna stranka u Americi koja pokušava držati promatrače izvan prostorija u kojima se broje glasovi. Ta stranka je Demokratska stranka. Takva pozicija se ne zauzima kad želite poštene izbore. Ne protivite se istrazi glasanja kad želite poštene izbore. Ne protivite se našim naporima da izbori budu transparentni kad želite poštene izbore. Takve pozicije zauzimate kad želite prevaru i kad pozdravljate ilegalno glasanje”, rekla je McEnany na press konferenciji.

U tom trenutku voditelj Fox Newsa Neil Cavuto naprasno se ubacio u prijenos uz riječi: “Mislim da ovdje moramo biti vrlo jasni. Ona optužuje drugu stranu da žele prevaru i pozdravljaju ilegalno glasanje. Ako nema više detalja kojima bi poduprla te tvrdnje, ne mogu u dobroj vjeri ovo nastaviti prikazivati”.

“Želim se uvjeriti imaju li možda nekih dokaza za takve tvrdnje. Ovo je eksplozivna optužba, tvrde da druga strana namješta i vara. Ako iznese dokaz, vratit ćemo prijenos”, dodao je, prenosi Index.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad