U Georgiji nema znakova masovnih prijevara u brojanju glasova

Svijet 12. nov 202006:59 > 07:00
Izvor: Tanjug / AP, Matt Slocum

Republikanski državni tajnik Georgije rekao je u srijedu da još nema znakova masovnih prijevara u brojanju glasova njegove države, gdje demokratski izabrani predsjednik Joe Biden trenutno ima 14.000 glasova prednosti pred predsjednikom Donaldom Trumpom.

Brad Raffensperger rekao je u intervjuu za CNN kako je naredio ručno prebrojavanje glasova zbog male razlike u broju glasova, ali je izrazio i uvjerenje da su se glasovi do sada točno računali. Trenutno Bidenovo trenutno vodstvo, s gotovo svim prebrojanim glasovima, iznosi 0,3 posto. 

“U tijeku su istrage, ali nismo vidjeli nešto rasprostranjeno”, rekao je Raffensperger  odgovarajući na pitanje o prevarama birača. Dodao je da još nema dokaza o bilo kakvim dovoljno velikim odstupanjima koji bi mogli preokrenuti Bidenovo vodstvo.

Rekao je i da također vjeruje da ručno prebrojavanje, za koje želi da bude dovršeno do 20. studenog, neće poništiti strojno brojanje koje je pri kraju. “Vjerujemo da su glasački listići točno izbrojani”, rekao je.

Prebrojavanje u Georgiji održat će se jer je republikanac Trump, koji je odbio potvrditi Bidenovu pobjedu, podignuo tužbe u nekoliko država kako bi pokušao oboriti rezultat.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad