Majka priznala ubistvo djece i rekla da bi to ponovo uradila

Svijet 01. jul 201509:24 > 09:31
Izvor: Reuters/ Detroit

Mitchelle Angela Blair, tridesetpetogodišnjakinja iz Detroita priznala je krivicu pred sudom za ubistvo svoje dvoje maloljetne djece, nakon čega ih je stavila u zamrzivač.

”Ne kajem se zbog ubistva te demonske djece”, kazala je Blair, ”ponovo bih to uradila”, dodala je nakon što je priznala monstruozno ubistvo devetogodišnjeg sina Stevena i trinaestogodišnje kćeri Stoni Ann, prenosi Detorit Free Press.

”Htjela sam ih ubiti. Da imam priliku opet bih to uradila”, kazala je pred sudom Blair.

Kazala je da je sina ubila tako što ga je udarala pesnicama i nogama, tjerala ga da pije Windex (lijek koji se koristi za glavobolju, ali može proizvesti degenerativne poremećaje), zatim mu je nanijela opekotine vrelom vodom u predijelu genitalija, da bi ga udavila kaišem.

Blair je kazala da su njena djeca bili ”demoni koji se nisu mogli smiriti”. Kazala je i da su maltretirali njenu drugo dvoje djece, koje je Blairova prisilila da svoju ubijenu braću stave u zamrzivač nakon što ih je ubila.

Dječak od osam godina i kćerka od 17 su također bili žrtve zlostavljanja, a na tijelu imaju ožiljke od udaraca vrelom peglom.

Na sud će se vratiti 17. jula, budući da je na ročištu održanom jučer izbačena sa saslušanja zbog neprimjerenog ponašanja.

Blairova se nalazi na psihijatrijskoj evaluaciji i liječenju, a proglašena je mentalno kompetentnom da podnese suđenje za zločin kakav se rijetko kada dešava.