Japan: Gori trajekt, putnici evakuisani, nestao član posade

Svijet 31. jul 201515:15 > 15:18
Podijeli:
Izvor: AFP / Arhiv

Desetine putnika evakuisano je danas sa trajekta na sjeveru Japana, nakon što je na njemu izbio požar, a jedan član posade se vodi kao nestao, objavili su zvaničnici i lokalni mediji.

Poziv u pomoć je upućen u 17.32 sati po lokalnom vremenu, u trenutku kada je trajekt “Sanflauer dajsecu”, sa 94 ljudi od kojih 71 putnik i 23 članova posade, plovio oko 55 kilometara od obale najsjevernijeg ostrva Hokaido, javila je državna televizija NHK.

Svi putnici i članove posade, osim kapetana koji je ostao na plovilu i jednog člana posade koji se vodi kao nestao, sigurno su napustili trajekt čamcima za spašavanje i evakuisani su do drugih brodova, navodi NHK i japanska agencija Djidji pres, a prenosi AFP.

Japanska obalska straža je saopštila da je primijećeno kako plamen izbija iz jednog kamiona koji se nalazio na trajektu, te da trenutno radi na gašenju požara, sa 15 patrolnih brodova i pet aviona, dok su se operaciji pridružila i četiri broda koja su plovila u blizini.

Za sada se ne zna kako je došlo do požara.

Trajekt, koji je prevozio više od 100 kamiona sa prikolicama, automobila i motora, isplovio je ranije danas iz luke sjeveroistočno od Tokija ka nekoliko stotina kilometara udaljenom gradu Tomakomaj.