Trudna tinejdžerka se "probudila" dan nakon svoga sprovoda

Svijet 26. avg 201515:03 > 15:14
Podijeli:
Izvor: Snapshot

Porodica jedne trudne tinejdžerke koja je preminula je ostala u čudu nakon što je tinejdžerkin muž kazao njenoj porodici da je čuo suprugu kako vrišti dan nakon što je sahranjena.

Zajedno sa rođacima iz Hondurasa su otrčali do groblja i razbili betonski grob u očajničkom pokušaju da je spase.

Porodica je kazala novinarima da je prozor od sanduka u kojem je bila smještena ova 16-godišnjakinja bio razbijen, a na njenim prstima su bile modrice.

Neysina porodica ju je nakon toga odvela u bolnicu, ali ljekari su kazali da ne daje znakove života. Tinejdžerka je bila u trećem mjesecu trudnoće kada je preminula.

Ponovo su je sahranili u istom mauzeleju.

Video od televizijske stanice Primer Impacto pokazuje porodicu koja pokušava da razbije i obije betonsku grobnicu.

Neysin suprug Rudy Gonzales je rekao: “To je bio dan nakon što smo je pokopali. Nisam mogao da vjerujem da se to desilo, a bio sam presretan i pun nade”.

Tinejdžerka je pretrpjela napad panike usljed pucnjave koja se desila ispred njene kuće u La Entradi. Počela joj je pjena izlaziti na usta, a njeni roditelji su pomislili da je opsjednuta te su pozvali lokalnog svećenika da izvrši egzorcizam.

Kada su shvatili da je mrtva, odveli su je u bolnicu, ali su ljekari mogli samo konstatovali smrt, a dan nakon toga su je sahranili.

Ljekari vjeruju da je napad panike privremeno zaustavio rad Neysinog srca ili je imala napad katapleksije koja uzrokuje nagli i privremeni gubitak mišićne funkcije koji se dešava usljed ekstremnog stresa ili straha.