"Bolje udaviti dijete nego mu dati da čita Harryja Pottera"

Svijet 10. nov 201509:43 > 09:50
Izvor: Facebook

"Bolje bi bilo da roditelji udave vlastitu djecu nego da ih puste da čitaju Harry Potter knjige zbog Dumbledoreovog gay lika", stav je Kevina Swansona, ekstemno desno orijentisanog pastora iz SAD-a.

On je govorio na konferenciji Nacionalnog religijskog vijeća, kada je iznio svoj stav o homoseksualnost, odnosno protiv nje.

“Prijatelji, moramo pozvati Ameriku da se pokaje. Grijesi prkose svevišnjem. Moramo se pokajati zbog abortusa, zbog miliona mrtvih”, kazao je Swanson prije nego li je kritikovao romane J.K Rawling.

“Dumbledore je homoseksualni mentor Harry Potteru, zbog toga se treba pokajati”, kazao je pastor, koji nije štedio ni animirani film “How to Train You Dragon”, za kojeg kaže da Hiccups, kao i Dumbledore okreću djecu u pogrešnom smjeru.

Ovaj pastor očigledno ima neki ozbiljan problem sa animiranim filmovima, i uopće filmovima za djecu, budući da je i 2014. godine kritikovao Oscarom nagrađeni film “Frozen”, za kojeg je kazao da je “ozbiljna i zla gay propaganda”.

“Ti filmovi govore mojoj kćerki od pet godina da je uredu biti gay ili biseksualan, i da to trebaju tretirati sa poštovanjem”.

On također vjeruje da će doći dan kada će se “svi gayevi nabiti na kolac i spaliti, te da imaju malo vremena da se pokaju za svoje grijehe prije nego se smrtna kazna počne primjenjivati na njima”, prenosi Independent. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.