U slučaju smaka svijeta, ovih pet lokacija su najsigurnije

Svijet 30. dec. 201516:10 > 16:11
Podijeli:
Izvor: Pixabay

Decembarsko vrijeme širom svijeta je bilo poprilično promijenljivo i nepredvidivo. Dijelovi Brazila, Urugvaja, Paragvaja i Argentine su pogođeni teškim poplavama.

Klimatske promojene uzrokovane ljudskom rukom uzimaju sve više maha, a cijela zemaljska kugla je zvanično toplija za jedan stepen Celzijusa od 1900. godine, što je našu planetu ostavilo velike posljedice.

Također, mnogo se pričalo ustanku tzv. Islamske države i povećanim tenzijama između Rusije i Turske nakon obaranja ruskog vojnog aviona u novembru. Sve u svemu, može se reći da je svijet u određenim problemima.

Preživjeli smo finansijsku krizu i upozorenja o apokalipsi u prošloj deceniji, ali ako se apokalipsa desi baš u 2016. godini, ovo su najbolje destinacije gdje se možete sakriti kako bi preživjeli.

1. Island

Island je najizoliranija zemlja u Evropi, stotinama milja daleko od bilo koje druge što je čini teško pristupnom za svaku vrstu “uljeza”.

Izvor : Pixabay

Također, Island slovi za zemlju bogatu korisnim prirodnim resursima za opstanak.

Opskrbljena je geotermalnom energijom zahvaljujući vulkanima, a rijeke Islanda bogate su najboljom morskom hranom u svijetu.

2. Tristan da Cunha

Ovaj lanac otoka na jugu Atlantika je najudaljeniji arhipelag na svijetu.

Izvor : Wikipedia

Najbliže kopno nalazi se na udaljenosti od 2.000 kilometara, tako da ako sve propadne karijera u ribarenju nije isključena.

3. Chiang mai

Sve što trebate znati o ovom idiličnom gradiću na sjeveru Tajlanda je to da je Mark Faber tu sagradio svoj dom.

Izvor : Wikipedia

Inače, Faber je poznat kao ponajveći pesimista kada je u pitanju opstanak svijeta.

Gradić Chiang Mai je poznat kao utočište mira i stabilnosti te služi kao znak “opstanka bez obzira koji izazov nam historija servira”.

4. Denver

Izvor : Facebook

Denver posjeduje velike količine zaliha nafte što znači da goriva neće faliti nikad.

U slučaju rata ovo je grad koji bi trupama SAD-a bio najlakši za odbraniti, s obzirom da se nalazi na 1,6 kilometara iznad nivoa mora, a okružen je planinama.

5. Antarktik

Ovo je jedno od najteže pristupnih mjesta na svijetu i upravo zato je savršeno mjesto za sakrivanje u slučaju da dođe do smaka svijeta.

Izvor : Wikipedia

Ako uspijete doći na Antarktik sa dovoljno zaliha hrane da preživite hladnu zimu, možete napraviti ekspedicijski bunker koji će vam biti dovoljan da preživite dok se situacija ne popravi.

Također, teško da će rat ikada doći na ovako udaljeno mjesto.