Panika u njemačkom supermarketu zbog otrovnog pauka

Svijet 22. maj. 201611:42 > 11:44
Podijeli:
Izvor: morgueFile

Iznimno otrovan, agresivan i neustrašiv pauk pronađen u sanduku s bananama u jednome supermarketu u gradu Harpstedtu u Donjoj Saskoj prouzročio je neviđenu paniku među kupcima i prodavačima tijekom vikenda zbog čega je prostor evakuiran.

Nakon evakuacije supermarketa na scenu su stupili vatrogasci, lokalni arahnolog (stručnjak za paukove) i veterinarka koji su zajedničkim snagama uspjeli uhvatiti neželjena gosta, izvijestila je policija Harpstedta.

Ustanovljeno je da je riječ o najotrovnijem pauku na svijetu – Phoneutriji, vrsti poznatoj i po nazivu brazilski lutajući pauk ili naoružani pauk.

Vjeruje se da je ugriz Phoneutrije najbolniji i najotrovniji na svijetu, kada je o paucima riječ. Na sreću, protuotrov postoji i od ugriza umire vrlo malen broj ljudi. Za ovu je vrstu karakteristično da se ne boji ljudi. Zauzima borbeni stav, što znači da se osloni na zadnje noge i – napada.

Strah zaposlenika i posjetitelja supermarketa bio je opravdan, a opasan osmonogi insekt premješten je u sklonište za životinje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.