Policija ispituje okolnosti ubistva gorile u zoo-vrtu u SAD

Svijet 31. maj 201620:33 > 22:48
Izvor: Reuters/William Philpott

Javno tužilaštvo u Cincinnatiju saopštilo je da policija ispituje okolnosti pod kojima je četvorogodišnji dječak upao u kavez sa majmunima, što je primoralo čuvare da ubiju 17-godišnjeg gorilu Harambea.

Kako se navodi u saopštenju, policija će sarađivati sa tužilaštvom o daljim postupcima čim se završi istraga.

Policija u Cincinnatiju najprije je saopštila da nije planirano podizanje optužnica protiv roditelja niti uprave zoološkog vrta zbog incidenta koji se dogodio u subotu, ali je danas portparolka policije Tiffaney Hardy rekla da policija ponovo razumatra slučaj i prikuplja informacije.

Ubistvo gorile u zoološkom vrtu izazvalo je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama, a mnogi zahtijevaju da protiv dječakovih roditelja bude podignuta optužnica za zanemarivanje djeteta, dok drugi smatraju da je za ubistvo životinje odgovorna uprava zoo-vrta.

Specijalni interventni tim zoološkog vrta u Cincinnatiju, iz straha za sigurnost dječaka koji je preskočio ogradu i upao u ograđeni prostor za gorile, usmrtio je gorilu Harambea.

Na snimcima posjetilaca zoološkog vrta, koji su ubrzo objavljeni na društvenim mrežama, može se vidjeti kako se životinja uglavnom zaštitnički pohodila prema dječaku, ali ga je u pojedinim momentima vukla kroz plitak jarak.

Uprava zoo-vrta stala je iza svoje odluke, navodeći da su ubili gorilu zbog dječakove sigurnosti.

https://youtube.com/watch?v=Py_1aCt2c0s

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.