Kanadski političar oduševio izjavom o ramazanu

Svijet 08. jun 201611:00 > 11:13
Podijeli:
Izvor: Facebook

Liberalni zastupnik Mark Holland iz Kanade se prošle sedmice, prije svetog mjeseca muslimana ramazana, obratio parlamentu gdje je rekao kako je prošle godine postio cijeli mjesec ramazan.

Naveo je i kako podržava inicijativu za prikupljanje novca “Give 30” kojoj je cilj borba protiv gladi u Kanadi.

Sljedeće sedmice će stotine hiljada Kanađana slaviti ramazan kao i milioni ljudi širom svijeta. Želim iskoristiti ovu priliku da poželim svima onima koji slave ramazan: ‘Ramazan Mubarek’. Prošle godine sam imao mogućnost da postim cijeli mjesec ramazan i to je nešto što želim učiniti ponovo kao podršku inicijativi ‘Gift 30’. Ta inicijativa se ogleda u tome da uzmete novac koji ste uštedjeli od posta svaki dan kako biste ga dali onima kojima treba više. Kada sam postio, to je bilo nevjerovatno iskustvo u kojem možete vidjeti kako je to biti gladan. Na kraju dana sam naravno osjećao olakšanje, ali nažalost mnoga djeca širom Kanade i svijeta to olakšanje nikada ne osjete. Koristimo moć ramazana da pomognemo drugima“, istakao je Holland u svom obraćanju.

Inače, Gift 30 nudi mogućnost da svi, bez obzira na vjeru, doniraju novac za kampanju “Banka hrane” tokom mjeseca ramazana kako bi se borili protiv gladi u Kanadi.

“Ova inicijativa se tiče brige za naše komšije i donosi promjene”, navedeno je na stranici Gift 30.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.