Američka policija ubila tinejdžerku

Svijet 21. apr. 202109:38
Podijeli:
Izvor: Tanjug/ Columbus Police Department via WSYX-TV via AP

Policija u Kolumbusu, u američkoj državi Ohajo, ubila je Afroameričku tinejdžerku od 16 godina dok je nožem nasrtala na jednu devojku.

Do ubistva je došlo u utorak, neposredno prije nego što je nekadašnji američki policajac Derek Šovin proglašen krivim je po svim tačkama optužnice za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda.

Policija je kasnije objavila snimak kamere koju je policajac nosio na uniformi kako bi pokazala da je djevojka pokušala da nožem nasrne na dvije osobe.

USA Today prenosi da video pokazuje kako se policajac približava putu na kom se nalazila grupa mladih i da je u jednom trenutku tinejdžerka zamahnula nožem na djevojku koja je bila  pored automobila, kao i da se čuju četiri pucnja policajaca.

Kasnije u toku večeri, Služba za brigu o djeci te države objavila je da se radi o šesnaestogodišnjoj Makiji Brajant koja je, inače, bila u hraniteljskoj porodici.

Policija je navela da je istraga o tragičnom događaju u toku, ali da je grad zahtjevao da se objavi video sa uniforme policajca kako bi javnost dobila što više informacija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar