Baldwinov pištolj bio napunjen pravim mecima, dao mu ga pomoćnik režisera

Svijet 23. okt. 202108:24 > 08:26
Podijeli:
Izvor: Twitter

Detalji istrage koji su objavljeni jutros ukazuju na to da je glumcu Alecu Baldwinu na snimanju filma "Rust" uručeno ono što je opisano sigurnim "hladnim pištoljem". Međutim, kada je pucano iz njega, pištolj je bio napunjen pravim mecima.

BBC piše da je Baldwinu taj pištolj dao pomoćnik režisera, ali da nije znao da se u pištolju nalaze pravi meci.

U zapisima je navedeno i to da dok mu je pomoćnik režisera predavao oružje Baldwinu uzvikivao je “hladni pištolj” što je ukazivalo na to da se unutra ne nalaze bojni meci.

Dalje je pojašnjeno da je direktorica fotografije Halyna Hutchins (42) pogođena u grudi te je usljed takvih povreda podlegla, a reditelj Joel Souza (48) je ranjen i u tom trenutku je stajao iza nje.

POVEZANE VIJESTI

Souzi je ukazana ljekarska pomoć, sanirana je povreda ramena i pušten je na kućno liječenje.

Istaknuto je i to da je Baldwinova krvava odjeća izuzeta kao dokaz zajedno sa pištoljem. Policija je sa seta oduzela i municiju te ostalo oružje.

Do ove tragedije je došlo na snimanju scene u improvizovanoj crkvi, a nakon što se ona desila snimanje filma “Rust” je prekinuto na neodređeno vrijeme, a svi koji su bili na setu su skrhani događajem i u potpunoj nevjerici.

Šokiran je i Baldwin koji je u policiji dao izjavu, ali optužnica još nije ni protiv koga podignuta, vodi se otvorena istraga kako bi se došlo do odgovora na pitanje kako je rekvizitni pištolj bio napunjen pravim mecima.

Baldwin, koji je glumio glavnu ulogu i bio koproducent ovog filma, oglasio se nakon svega što se desilo rekavši da u potpunosti sarađuje sa policijom te da je potpuno skrhan zbog smrti Hutchins.

“Srce mi je slomljeno zbog njenog muža, njihovog sina i svih koji su poznavali i voljeli Halynu. Ne postoje riječi kojima bih mogao opisati moj šok i tugu zbog ove tragedije koja je odnijela Halynin život. Ona je bila majka, supruga i naša kolegica koju su svi izuzetno cijenili”, napisao je Baldwin na Twitteru.

BBC dalje navodi da Los Angeles Times piše da je nekoliko snimatelja napustilo set filma “Rust” nekoliko sati prije tragedije, a navodno zbog protesta usljed loših uslova rada na snimanju koje se u tom trenutku odvijalo na ranču Bonanza Creek u blizini Santa Fea.

Članovi sindikata su se navodno žalili da su im obećane hotelske sobe u Santa Feu, ali kada je snimanje vesterna počelo, morali su svakog jutra da se voze 80 km od Albukerkija.

U međuvremenu, BBC je pribavio dokument koji pokazuje koji članovi ekipe su bili na spisku da budu na setu tog dana.

Na njemu se nalazi i glavni oružar, član ekipe zadužen za provjeru vatrenog oružja.

U filmu Rust, Baldwin je glumio odmetnika čiji je unuk osuđen na vješanje zbog slučajnog ubistva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar